A Pinkóczy Mazsorett Egyesület legfőbb irányelve a mazsorett, mint tevékenység, mozgásforma népszerűsítése, gyakorlása. Repertoárunk közé tartozik a hagyományos tradicionális elemek használata, az ahhoz illő fúvós zenével, illetve modern Show koreográfiák mai modern zenékre.

Szerhasználatunk a következőkre terjed ki: bot, pompon, zászló, szalag, illetve ezek kombinációja.

A rendszeres próbára járás a gyermek életébe egy rendszert visz, a közösségbe való beilleszkedés pedig hozzájárul az élet más területein is alkalmazható sikeres szocializálódáshoz. Csoportjainkba járó gyermekek elsajátíthatják a mazsorett tánclépések stilizált alapjait.

Nagy hangsúlyt fektetünk a helyes testtartás kialakítására, a ritmusérzék és a magabiztos, ám elegáns mozgáskultúra fejlesztésére. Színvonalas koreográfiáink betanulása nagy figyelmet és fegyelmet igényel, amely óriási szerepet játszik a gyermek – nem csak testi adottságai – de szellemi énjének tudatos kialakításában is. Így miközben jól érzi magát, formálódik a teste és a lelke.

Csapatszellem, csapatmunka, összetartás jellemzi együttesünket, legyen tagja 5 vagy 15 éves. Fontos az egymásra figyelés, a szép és esztétikus megjelenés a sikeres eredményért. Ennek érdekében, képesített, gyermek centrikus mazsorett oktatónk igyekszik a lehető legteljesebb és legmegfelelőbb oktatást nyújtani a tanulók részére, tekintve azok adottságait és életkori sajátosságait. Csapatépítő és találékonyságot igénylő játékos feladatokkal segíti elő a gyermekek önálló gondolkodását, kreativitásuk fejlesztését, kibontakoztatását.

Az egyesület a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség (MAFUMASZ) tagja, így jogosult az általuk szervezett fesztiválokon, versenyeken, minősítéseken, továbbképzéseken való részvételre. Ezeken kívül természetesen még sok egyéb lehetőség van egész évben, hogy kis mazsorett táncosaink bemutathassák a tanultakat. Fellépéseinkről itt tájékozódhat.

5 éves kortól egészen fiatal felnőtt korig lehet jelentkezni csoportjainkba.

Pinkóczy Mazsorett Kulturális Egyesület

Gyere te is!